blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG deadrone
ČLÁNKY
DISKUSIE
4
SLEDUJETE BLOG
whatever!
Roné



Miesta ktoré chcem navštíviť
pridal Roné 9.2. 2016 o 23:41



Každý z nás má ten svoj cestovateľský sen, aj keď v hráčskej sfére sa väčšina z nich končí na gauči s čipsami a konzolou. To už je každého vec. Občas ma však štve že v hre stretávam miesta na ktoré som doposiaľ nemala šancu ísť a, preto by som v budúcnosti tento fakt chcela zmeniť. Medzi moje vysnívané destinácie nepatrí však médiami otrepávaná Bora bora, Chorvátsko, Dubaj a Malorka. Mojim snom sú obzvlášť zaujímavé miesta. možno ste o ich doposiaľ veľa ani nepočuli. Čo však je za tým?......

Áno, bohovia z olympu už tušia... predsa nedostatok šekelov. 

1 Koralové útesy - Austrália

Exotika, jedovaté červy, ryby, slimáky vlastne všetko možné čo dokáže zabiť. Dokonca jedna z najedovanejších medúz na svete žije práve v okolí Austrálie a jej štipnutie ani necítiť, to že človek umrie do pár sekúnd to už bohužiaľ pozorovateľné je. Povedali by ste si, prečo práve toto do frasa. To nie je niečo bezpečnejšie? Koralové útesy v Austrálií totižto ukrývajú unikátne prírodné bohatstvo a to chcem vidieť.  Tú pestrosť farieb a veľa  rýb uprostred toho.

2 Cappadocia- Turecko

Tak neverím tomu že by žiaden dobrý hráč toto miesto nepoznal najmä z Assassins Creed Revelations. Podzemné hroby, mestá vytesané v skalách, kto by netúžil? Hoc pobyt v týchto miestach nie je najlacnejší, krása ktorá tu čaká je na nezaplatenie. Niet divu že sa herný vývojári a to nie len Assasinss Creed série sústredili na toto miesto. V pôvodnom pokračovaní série Tomb Raider Angel od Darkness ešte od zaniknutého Core mal dej pokračovať práve tu, skúmaním hrobiek a naháňaním mýtických bytostí. Aspoň že máme kreatívnych umelcov ktorý dokázali časť z toho načrtnúť.

 http://pre06.deviantart.net/3021/th/pre/i/2011/260/8/5/cappadocia_poster_by_nightwish666-d4a3uhz.jpg

 3 Altajsko - Ruská Federácia

Byť niekoľko dní totálne odrezaný od civilizácie, obklopený pestrofarebnou prírodou a horami. Zima, krása a dobrodružstvo, to ponúka južná Sibír v štáte Altajsko. Problém je však doprava, ktorá je možná len súkromnými letmi, no myslím si že to stojí za to.  

 

4. Jaskyňa Naica v Mexiku.

Nie je to jaskyňa s akou sa stretneme bárs kde na Slovensku, ba ani v Európe. Rozdiel spočíva v tom, že jaskyne na SR sú tvorené vápencom ktorý nikdy nezvykne kryštalizovať do enormných tvarov. V Naice je to práve sadrovec čo tvorí jaskyňu. Preto je vidno takúto nádhernú scenériu ako z niektorej z hier Final Fantasy. Čo si myslíte? Jedine v Mexiku. 

 

5 Dvere do pekla- Turkmenistan

Toto sa stane keď parta súdruhov robí za čias ZSSR vrt na plynové ložiská. Nastalo niečo nevídané a zo zeme začalo unikať veľké množstvo plynov. Diera sa nakoniec rozšírila a neustále horí. Stala sa však lákadlom pre mnohých turistov, nakoľko sa neustále rozširuje a ktovie, možno  k nej nebudeme mať po čase ani tak ďaleko.   

6. Kilimandžáro- Keňa

Jedno z najkrajších miest v Afrike môžeme nájsť v Keni. Už len pohľad láka toto miesto uvidieť. Mimo prekrásneho pohľadu na krajinu je tu možné vidieť niekoľko druhov zvierat voľne žijúcich. Bohužiaľ aj leva. Ako lákadlo je to krásne ale predstavte si koľko očkovaní musíte mať až chcete ísť sem. 

7. Gansu -Čína

Kto by nechcel vidieť túto zaujímavú hru farieb. Húliči by si prišli na svoje. Gansu je jedným z najkrajších národných parkov v Číne a predmetom štúdia vedeckých odborov, nakoľko je tu ešte stále čo skúmať. 

 8 Kungsleden -Švédsko 

Nekonečné kilometre divočiny, žiadne mesto, žiadny ľudia, zima a žiaden signál. Scenár ktorý znie ako z novej akčnej hry, no nie Kungsleden je jedna z dlhých turistických trás vedúca cez bohom zabudnutú nádhernú prírodu. Každý čo sa na túto cestu vydá opisuje nezabudnuteľné zážitky. Pestré farby prírody tak sýte že sa nám Slovákom môžu zdať až neprirodzené. Táto cesta však nie je pre každého. Odporúča sa ľudom zvyknutým na turistiku a niekoľkodňovú stravu v podobe sečkových polievok a sušienok. Okrem krásnej prírody a kadejakej zvery môžete natrafiť aj na blúdiacich českých turistov a presviedčať ich že ak chcú do Štokholmu musia ísť opačne. Oni si skratka nedajú povedať. 

9 Sopka Fuji v Japonsku 

To snáď ani nepotrebuje bližší komentár. Je to snáď najkrajší prírodný monument v celom Japonsku. Neviem síce čo za magora napadlo k aktívnej sopke postaviť lanovku, ale zrejme by bol každý keby mu ušetrila kroky. 

10 jaskyne na Bahamách 

Nádherné úkazy krásneho prírodného diela je možné vidieť na Bahamách. Stačí len kyslíková bomba, odhodlanie a zabudnúť na to, že vám za riťou môže plávať tlupa tigrých žralokov. Tento nádherný prírodný monument sa zachoval vďaka polohe ostrvou a teploty vody. Inde by už bolo po  ňom. 

11 Petra- Jordánsko

Neviem ani na prstoch snáď zrátať v koľkých filmoch sa tento nádherný monument objavil. Už len preto sa ho oplatí vidieť.

12 Torres del Paine- Chille 

Tieto hory vyzerajú ako z nejakého fantasy už len na pohľad. Patria k jedným z najkrajších prírodných útvarov v Južnej Amerike. 

13 Machu Picchu- Peru 

V Južnej Amerike ešte ostaneme. Najkrajším monumentom zaniknutej civilizácie Inkov je jednoznačne Machu Piccu vysoko v horách, obklopené divokou prírodou. 

14 Alijaška- USA 

Kilometre hustej divočiny a polárná žiara na večer. Niekoľko skupín žijúcej nebojácnej zvery a chladné objatie na každom kroku.Taká je divoká a chladná Alijaška. 

15 Sơn Đoòng jaskyňa- Vietnam

Je najväčšou jaskyňou na svete. Objavil ju náhodne miestny farmár. Jaskyňa je obrovská a na jej zdolanie treba dlhé lano. Jej priestory sú vyplnené divokým rastlinstvom, vodopádmi a nádhernými jaskynnými útvarmi pripomínajúce kadekomu, kadečo úchylné. 

16  Čínsky múr- prekvapivo v Číne.

Najdlhší pevnostný systém na svete, prekvapivo druhý najdlhší máme na Slovensku a ani o ňom nevieme .(Ha! Kto vie? Dostane čokoládu! ) Neviem si ani predstaviť koľko námahy museli Číňania vynaložiť aby ho postavili proti mongolským imigrantom, teda vojakom. Zaiste by sa aj Orbán rád inšpiroval. 

17 Stolové hory- Venezuela

Tak a toto by naozaj stálo za to, škriabať sa niekam do výšky pretože žiadna iná cesta nie je. Hoc je vo Venezuele niekoľko stoviek jedovatých tvorov a pod kožu sa zarývajúcich pandráv, mňa by to tento výlet rozhodne neodradil. 

18 Kamčatka- Rusko

Niekoľko stoviek sopiek, horúcich prameňov a gejzírov na jednom mieste. Jazerá preplnené červenými rybami na ktorých si chodievajú pochutnať medvedia a mrožie rodinky. Teplé pramene, vyvierajúce na polostrove zabezpečujú medvedím rodinkám aj kvalitný termal-park.  Asi taká je Kamčatka. 

19 Yelowstone- USA

Toto nádherné miesto ukrývajúce pod zemou časovanú bombu schopnú zničiť celú Ameriku a zároveň zvyšku sveta priniesť ochladenie stojí za to vidieť. Možno si spomeniete na film 2012 ktorý je dnes hotovým prepadákom. Jedným sledovaným objektom v tomto filme bol práve Yellowstone kvôli spiacemu supervulkánu pod nim. Nik nevie deň, baani rok. Môžeme túto katastrofu nanajvýš predvídať sledovaním a modliť sa k imaginárnym bytostiam aby sa nič nestalo. Pre tých čo nechápu prečo by sa mali Yelowstonu báť tu sú také dva obrázky.

 http://www.fromquarkstoquasars.com/wp-content/uploads/2013/09/Yellowstone-2.jpg 

https://i.ytimg.com/vi/1m5Yoot4RXg/hqdefault.jpg

20 Viktoriné vodopády- Juhoafrická republika 

Aj keď v JAR je toho veľa na obdivovanie, kráľovnou krásny v celej republike sú zaiste Víktóriné vodopády. Okrem nádherného pohľadu aj sprchovanie zadarmo, nakoľko voda z vodopádov zasahuje do veľkej diaľky aj okolie. 

Tak asi tatko by vyzerali moje dovolenky kebyže vykradnem Fica. Bohužiaľ neostáva mi nič iné len trpezlivosť a šetrenie aby sa aspoň niektoré z týchto snov splnili :)

Ospravedlňujem sa stránkam že som im čórla pekné obrázky ale fakt sa mi nechce spätne tie zdroje hľadať a vypisovať. 



Prístupov 13807
Kvalita článku
(100%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Miesta ktoré chcem navštíviť
[ 9.2.2016] (príspevkov 28)
NEXTGEN EXPO 2015
[ 22.11.2015] (príspevkov 254)
Top 10 fantasy umelcov
[ 5.6.2012] (príspevkov 15)
Moje najobľúbenejšie filmové OST
[ 7.5.2011] (príspevkov 25)